Посол пояснив вигоду України від ситуації з Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол пояснив вигоду України від ситуації з Brexit

Посол пояснив вигоду України від ситуації з Brexit

Посол України у Євросоюзі Микола Точицький стверджує, що Київ виграє від рішення про відтермінування Brexit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, скоро буде внесено британську кандидатуру у новий склад Єврокомісії. Каденція відомства почнеться 1 грудня.

Комісар від Великої Британії таким чином братиме повноцінну участь у роботі структури та впливати на її рішення, що, зокрема, стосуються України. Окрім того, це вплине на дискусії у владі щодо антиросійських санкцій.

"Не секрет, що Велика Британія завжди підтримувала Україну в цих важливих питаннях", - додав Точицький.

Дипломат нагадав, що саме за підтримки Лондона ЄС ухвалив рішення про санкції проти компаній, які будували "Кримський міст".

На грудень заплановане обговорення майбутнього секторальних санкцій проти РФ на наступні пів року.

"Ми працюємо над тим, щоб консенсус в ЄС стосовно цього питання зберігався і санкції було продовжено", - підкреслив Точицький.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз погодився на відтермінування виходу Великої Британії зі співдружності. Нова дата для реалізації Brexit - 31 січня 2020 року. Втім, Лондон може залишити ЄС раніше за наявності умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?