Посол Пристайко пояснив свої слова про відмову від членства України в НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол Пристайко пояснив свої слова про відмову від членства України в НАТО

Посол Пристайко пояснив свої слова про відмову від членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

Посол України у Британії Вадим Пристайко вирішив пояснити свою заяву в інтерв’ю британським медіа про те, що наша країна "могла би" розглянути відмову від членства в НАТО, щоб уникнути війни з Росією. 

Джерело: "Європейська правда"

Пристайко прокоментував заяву про відмову від членства України в НАТО

Ми зараз на різних інтерв’ю тут пояснюємо, що НАТО (курс на НАТО. - Ред.) є навіть в Конституції і ніяких змін зараз немає, але ми не можемо розраховувати зараз на НАТО - бо ми не члени родини. Щоб уникнути війни просто зараз, ми готові на компроміси, але вони не лежать у сфері НАТО, а в Мінських домовленостях тощо. Щодо НАТО зараз - ми залишаємо курс, але вимушені шукати інші варіанти, які дозволять вижити просто зараз, - заявив український дипломат.

Як уже згадувалося раніше, що нещодавно Вадим Пристайко на запитання британських журналістів про те, чи могла б команда українського лідера Володимира Зеленського розглянути питання відмови від вступу до НАТО, відповів: "Ми могли б".

Вадим Пристайко (фото — facebook.com)

Керівництво Міністерства закордонних справ України зразу ж звернуло увагу на те, що ці слова вирвані із контексту, однак також наголосило, що задля миру і збереження життів наших громадян влада готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями.

Водночас посол Пристайко слушно зазначив в інтерв'ю, що перспектива членства в НАТО закріплена в Конституції України, але Україна наразі не є членом НАТО чи іншого безпекового альянсу. Ключовим для нашої країни стає питання гарантій безпеки. Безперечно, найкращою такою гарантією був би негайний прийом України до Альянсу. Але загрози Україні існують тут і зараз, відтак пошук відповіді на питання гарантій стає фундаментальним нагальним завданням. При цьому, жодне рішення не може бути ухвалене всупереч Конституції України, - заявили предстанвики МЗС України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?