Посол США розповіла, кого Вашингтон підтримає на виборах в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол США розповіла, кого Вашингтон підтримає на виборах в Україні

Посол США розповіла, кого Вашингтон підтримає на виборах в Україні
Джерело:  Голос Америки

США підтримають на виборах президента України того кандидата, який буде відповідати трьом пріоритетам, важливим для українців - це закінчення конфлікту на Донбасі, економічний добробут і чесна влада.

Про те, кого Вашингтон підтримає на виборах в Україні, заявила посол США в Україні Марі Йованович, виступаючи перед студентами і викладачами Української академії лідерства, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Йованович підкреслила, що влада США в першу чергу підтримує український народ, а не президентов. Вона нагадала, що протягом п'яти років, починаючи з 2014 року, США активно підтримують українців, виділивши понад 2,8 млрд доларів допомоги на боротьбу з російським агресором.

Єдиним способом вирішення конфлікту на Донбасі, за словами Йованович, є Мінські угоди, які Росія, на жаль, не виконує.

"Однак, оскільки Росія не дотримується Мінських угод, США і Європа зберігають і підсилюють санкції проти Росії. Ми змушуємо Кремль платити високу ціну за агресію. Тому відкинути Мінські угоди означало б відкинути нашу можливість ввести значні економічні санкції", - пояснила вона.

Говорячи про другий пріоритет для кандидата президента України, Йованович зазначила економічний добробут країни, які має багатющі ресурси і могла б процвітати, якби не "стара олігархічна система". Тому США будуть підтримувати того кандидата в президенти України, який зможе прискорити реформи, завдяки яким відбудеться економічний бум і покращиться добробут українців.

Третім пріоритетом для українців Йованович назвала владу, яка шанує закон і демократичні свободи. Вона висловила надію, що в Україні пройдуть чесні і вільні вибори, без залякування кандидатів, "тітушек" і придбання голосів виборців за гроші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 січня в Міжнародному виставковому центрі в Києві відбудеться висунення в президенти Петра Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?