Посол США відмовився приймати російський "подарунок Діда Мороза"
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол США відмовився приймати російський "подарунок Діда Мороза"

Посол США відмовився приймати російський "подарунок Діда Мороза"
Джерело:  online.ua

Співробітники МЗС РФ висміяли посла США в Росії Джона Саллівана за лист Санта-Клаусу, в якому дипломат публічно попросив нову хокейну ключку, кросівки для бігу, а також вакцину від COVID-19. У команді президента РФ Володимира Путіна заявили, що у російського Діда Мороза є для нього подарунок у вигляді російської вакцини "Супутник V", схваленою для застосування людьми старше 60 років. Салліван відмовився приймати подарунок Діда Мороза від Путіна і його оточення. Він нагадав, що в США є вже дві сертифіковані і схвалені вакцини, які допомагають людям боротися з COVID-19 не тільки в Америці, але і в ЄС, Великобританії та Латинській Америці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter посольства США в Росії.

Прес-аташе американського посольства в РФ Ребекка Росс, дала зрозуміти команді Путіна, що американський дипломат не стане робити щеплення сумнівним препаратом і не стане забирати дозу Супутника V, призначену для громадянина Росії.

"Тим не менш якщо МЗС Росії прислухається до наших святкових бажань і має якийсь зв'язок з Дідом Морозом, то найкращим подарунком може бути негайне звільнення несправедливо засуджених громадян США - Пола Вілана і Тревора Ріда", - відповіли в американському посольстві на пропозицію МЗС РФ .

Важливо відзначити, що росіяни вже скаржаться на побічні ефекти після російської вакцини. У багатьох через кілька годин після щеплення починає "ламати" ноги і очі, що навіть дивитися боляче, особливо в сторони, лихоманить і піднімається температура до 38,6 градусів. Громадяни РФ кажуть, що після введення вакцини більше тижня відчувають сіптоми сильної застуди. Проявлення побічних ефектів раніше визнавав і сам Путін, який запевняє весь світ в безпеці і ефективності препарату. Він навіть уже звернувся за поясненнями до російських вчених, які розробили вакцину. Путін чекає відповіді на питання, чому навіть у вакцинованих людей розвивається важка форма коронавіруса і виникають побічні ефекти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін зважився зробити щеплення від коронавіруса російською вакциною  і про своє рішення оголосить у доступному для огляду майбутньому. Однак росіяни не вірять в те, що Путін щепиться саме Супутником V. Вони переконані, що заява про вакцинацію Путіна російським препаратом - чергова рекламна кампанія Кремля, спрямована на те, щоб продемонструвати ступінь довіри і надійність російської вакцини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?