Посол України закликав Німеччину закрити скандальний фонд порятунку Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол України закликав Німеччину закрити скандальний фонд порятунку Північного потоку-2

Посол України закликав Німеччину закрити скандальний фонд порятунку Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник терміново звернувся до німецької влади з безальтернативною вимогою - він наполягає, щоб влада ФРН закрила скандальний фонд порятунку російського газопроводу Північний потік-2 від санкцій США. Він назвав рішення уряду федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія створити фонд для виведення фірм, що добудовують Північний потік - 2, з-під санкцій США, обурливим скандалом, який завдасть масштабний шкоди довірі до Німеччини з боку всієї Європи. Мельник вважає, що в цю ситуацію повинна негайно втрутитися федеральна влада. Про це український посол заявив в інтерв'ю RND, передає ONLINE.UA.

"Цей обурливий газовий скандал з Мекленбурга - Передньої Померанії нагадує гри в наперстки і "вірю не вірю". У Шверині (столиці землі, - ред.) публічно проповідують воду, а таємно п'ють вино або горілку. Дії прем'єр-міністра Мануели Швезіг можуть бути бездоганними з юридичної точки зору і здаватися продуманими, але вони залишають купу битого скла і завдають величезної шкоди авторитету Німеччини ", - прокоментував ситуацію Мельнік.

Український посол нагадав, що російський газопровід несе вкрай високу загрозу для переходу на альтернативні джерела енергії і для європейської солідарності.

Як відомо, 7 січня парламент знаходиться на території колишньої НДР федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія прийняв рішення створити регіональний фонд під назвою "Захист клімату та екології". На базі фонду "порятунку" створять комерційне підприємство для завершення будівництва газопроводу Північний потік-2. За планом, фонд повинен швидко і про запас закупити обладнання і матеріали, необхідні для завершення робіт, і передавати їх на будівництво, тим самим виводячи з-під загрози американських санкцій фірми-постачальники і підрядників. Це дозволить німецьким компаніям не порушувати режим санкцій США, так як вони будуть взаємодіяти з питань завершення будівництва не безпосередньо, а через фонд. Уряд землі, на території якої знаходиться фінальна точка газопроводу, внесе в статутний капітал фонду 200 тисяч євро. Ще близько 60 млн євро додасть консорціум "Північний потік - 2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна несподівано відклали будівництво Північного потоку-2. Його планували відновити вже 15 січня, але представники компанії Nord Stream 2 почали стверджувати, що хочуть перевірити технічний стан обладнання, однак вони не змогли уточнити, скільки часу у них займе процес діагностики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?