У Путіна несподівано відклали будівництво Північного потоку-2 — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна несподівано відклали будівництво Північного потоку-2 — відома причина

У Путіна несподівано відклали будівництво Північного потоку-2 — відома причина
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна неочікувано для всіх вирішила відкласти будівництво скандального російського газогону "Північний потік-2" у Балтійському морі, яке вона планувала розпочати уже 15 січня. Представники компанії Nord Stream 2 почали стверджувати, що просто хочуть перевірити технічний стан обладнання, однак вони не змогли уточнити, скільки часу у них забере процес діагностики устаткування. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на газету Handelsblatt.

Один із представників оператора проєкту звернув увагу журналістів на те, що у них є дозвіл данського енергетичного агентства, щоб розпочати роботи з 15 січня. Проте, за його словами, це не означає, що процес стартує зразу ж цього дня. Член команди Володимира Путіна також додав, що дата відновлення може стати відома у кінці січня або на початку лютого.

"Це повинно зайняти щонайменше кілька днів. Тому ми не можемо назвати точну дату", – сказав він.

Зазначимо, що нещодавно журналістам Bloomberg вдалося дізнатися, що російська влада всерйоз налаштована  закінчити великі будівельні роботи на одній з двох гілок скандального російського газогону "Північний потік-2" в першій половині 2021 року, інгоруючи нові санкції Білого дому. Як стверджують анонімні джерела, ділянку трубопроводу можуть закінчити уже в червні.

Як уже згадувалося раніше, чинний президент США Дональда Трампа хоче до завершення його президентського терміну запровадити нові санкції проти російського газогону "ПП-2", який дасть змогу Пуьіну постачати газ з РФ до Європи в обхід України. В найближчому майбутньому Білий дім планує оголосити про нові обмежувальні заходи, які стосуватимуться європейських компаній, що беруть участь в проекті.

"Вже 14-15 січня Держдеп США оприлюднить звіт, в якому вкаже назви компаній, які, на його думку, задіяні в проекті з будівництва газопроводу. Це можуть бути компанії, що займаються страхуванням, укладанням труб або перевіркою будівельного обладнання", – повідомляло Reuters.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, який політик може врятувати Україну від Путіна та "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?