Посольства понад 20 країн озвучили претензії Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Посольства понад 20 країн озвучили претензії Україні

Посольства понад 20 країн озвучили претензії Україні
Джерело:  online.ua

Посольства понад 20 країн звернулися до офіційного Києва та звернули увагу на те, що стурбовані випадками дискримінації представників ЛГБТІК-спільноти в Україні, особливо на тлі пандемії коронавірусу. Це наголошується у заяві з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії, трансфобії та біфобії.

Джерело: "ЄП"

Чому країни Заходу критикують Україну

"Україна досягла помітного поступу вперед щодо визнання і захисту прав людини, але ця робота залишається незавершеною. Ми занепокоєні повідомленнями від захисників прав людини про випадки нетолерантності, дискримінації і нападів на активістів ЛГБТІК і відсутність притягнення до відповідальності за ці злочини", - наголосили представники посольств понад 20 країн.

Окрім того, країни Заходу звертають увагу на те, що пандемія коронавірусу спровокувала зростання випадків нетолерантності і порушення прав людини, а ЛГБТІК-люди залишаються найбільш вразливими жертвами дискримінації і насилля.

"Ми зауважуємо, що реформа Національної поліції продемонструвала позитивні тенденції в питаннях поваги до прав людини при захисті закону і правопорядку в Україні, однак продовження всеохоплюючої реформи правоохоронних органів і судової системи є необхідним для того, щоб надати кожному відчуття безпеки, справедливості і правосуддя. Ми закликаємо владу України продовжувати реформи і забезпечити існування рівних прав і можливостей для усіх без дискримінації", - наголошується у спільній заяві країн.

Також представники посольств додали, що вітають недавнє схвалення нової версії Національної стратегії з прав людини, однак продовжують закликати офіційний Київ повністю імплементувати цю стратегію і план дій.

"Ми також уважно слідкуємо за прогресом щодо внесення змін до кримінального кодексу України з метою розширення визначення злочину на ґрунті ненависті і включення в цю категорію злочинів на основі гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації. Україна може розраховувати на підтримку міжнародної спільноти для досягнення цих цілей", - підсумували представники посольств.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?