Постачання води у Крим - прем'єр Шмигаль поставив крапку
Категорія
Політика
Дата публікації

Постачання води у Крим - прем'єр Шмигаль поставив крапку

Постачання води у Крим - прем'єр Шмигаль поставив крапку
Джерело:  online.ua

Питання про постачання води в окупований Крим стало одним з найгостріших та найбільш обговорюваних протягом останніх місяців. Під час публічного виступу у четвер, 11 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль поставив крапку у суперечці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його пресконференцію.

За словами очільника уряду, посадовці наразі не обговорюють це питання.

"Відновлення постачання через Кримський канал на порядку денному не стоїть", - підкреслив Шмигаль.

Він додав, наразі Крим не отримує українську воду, її навіть не можна туди постачати через фізичні обмеження.

Прем'єр звернув увагу, Росія на правах країни-окупанта не виконує вимог міжнародної конвенції щодо місцевого населення регіону.

Раніше з ініціативою про відновлення постачання води на півострів виступив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Утім, він вважає це можливим тільки за умови повної деокупації з боку Кремля.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, водопостачання до анексованого регіону російський президент Володимир Путін може використати як привід для подальших агресивних випадів проти України.

Нагадаємо, Крим перебуває під контролем російського агресора з лютого-березня 2014 року. Жодна країна не визнала цієї окупації.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупанти влаштували новий терор українцям, які проживають на території анексованого Криму. Вони заборонили громадянам України, які відмовилися отримувати російські паспорти, виїзд з півострова. За період з 18 по 31 травня російські прикордонники неодноразово відмовляли українцям у виїзді з Криму на підконтрольну Україні територію, при цьому не надаючи письмову відмову в пропуску через КПВВ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?