Постараюся відновити відносини - іноземний лідер планує візит до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Постараюся відновити відносини - іноземний лідер планує візит до Зеленського

Постараюся відновити відносини - іноземний лідер планує візит до Зеленського
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Відносини України та Грузії почали зіпсуватися після призначення Міхеіла Саакашвілі у Нацраду реформ. Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі виступила напередодні з новою заявою з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами іноземної лідерки, вона планує відвідати Україну якнайскоріше — коли для цього з'явиться можливість на тлі пандемії COVID-19.

"Я готова, як тільки прийде час, здійснити візит, який через COVID-19 і не тільки через нього вже давно був відкладений. Постараюся відновити відносини на тій основі, яка відповідає нашим традиційним, дружнім зв'язкам між двома країнами", - наголосила Зурабішвілі.

Вона нагадала, між Тбілісі та Києвом є міцний зв'язок, оскільки обидві країни прагнуть євроінтеграції та вступу до НАТО. Також між ними чинні спільні проєкти у Чорному морі. Послаблення цієї взаємодії завдасть шкоди обома сторонам.

Зурабішвілі зауважила, що досі вважає неприпустимими заяви голови виконкому Нацради реформ. Саакашвілі нещодавно звинуватив чинний грузинський уряд у нелегітимності.

"Провокаційний тон на адресу уряду Грузії, який виходить від іноземного громадянина, який працює в іноземному уряді, шкодить нашим двостороннім відносинам", - додала вона.

Саакашвілі отримав посаду нещодавно, однак гарні відносини між Києвом і Тбілісі вже опинилися під загрозою. Грузія, наприклад, тимчасово відкликала посла.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після чергового виклику українського посла до міністерства закордонних справ Грузії у зв’язку зі скандальними заявами Міхеіла Саакашвілі публічно поскаржився на те, що Україні доводиться "відгрібати" після випадів однієї приватної особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?