Поставимо крапку в цій історії - Верховна Рада готова прийняти важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Поставимо крапку в цій історії - Верховна Рада готова прийняти важливе рішення

Поставимо крапку в цій історії - Верховна Рада готова прийняти важливе рішення
Джерело:  interfax.com.ua

Вже 13 травня Верховна Рада прийме в цілому так званий антиколомойський закон, який унеможливить повернення колишнім власникам банків, зокрема, Приватбанка Ігорю Коломойському. У цьому впевнений перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко. В ефірі українського телеканалу нардеп повідомив, що не всі депутати підтримують цей законпроєкт, але у Верховній Раді вистачає голосів, щоб поставити остаточну крапку в цьому питанні, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Нардеп додав, що підтримати банківський законопроєкт готові близько 250 народних обранців, при цьому для прийняття документа достатньо 226 голосів. При цьому він прогнозує, що противники прийняття проєкту закону "спробують внести постанови, які заблокують підписання законопроєкту", але міжнародні партнери України, на думку Корнієнка, позитивно сприймуть вже сам факт результативного голосування.

Нагадаємо, прийняття антиколомойського закону є однією з умов Міжнародного валютного фонду для надання Україні кредиту. 30 березня парламент підтримав його в першому читанні. Але пізніше до цього законопроєкту депутати внесли 16 тисяч 335 правок. На розгляд поправок було потрібно декілька днів, але норми законопроєкту, що стосуються справи Приватбанку, вдалося зберегти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фінансовий комітет українського парламенту нарешті розглянув всі 16 335 поправок до антиколомойського законопроєкту  про банки. У нову редакцію закону внесли кілька змін, а саме, прибрали норму про обмеження державної реєстрації, змінили процедуру за призначенням судом аудиторської компанії, яка буде визначати розмір збитків, та внесли техніко-юридичні зміни, які покращують якість законопроєкту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?