Уже закінчили - у Верховній Раді поділилися чудовою новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже закінчили - у Верховній Раді поділилися чудовою новиною

Уже закінчили - у Верховній Раді поділилися чудовою новиною
Джерело:  online.ua

27 квітня стало відомо, що фінансовий комітет українського парламенту нарешті розглянув усі 16 тисяч 335 правок до "антиколомойського" законопроєкту про банки - окрім того, він уже закликав народних обранців підтримати законопроєкт у другому читанні. На розгляд правок знадобилося 4 дні. Варто звернути увагу на те, що норми пов'язані зі справою Приватбанку не змінились. Цією новиною у соціальних мережах поділився заступник голови Комітету Ярослав Железняк, передає ONLINE.UA.

"Розгляд всіх правок до закону про банки на Комітеті завершено. Чотири дні обговорення рекордної кількості поправок – і наш фінансовий комітет рекомендував закон про банки до другого читання. Одразу скажу, що всі норми, які стосуються кейсу Приватбанку та забороняють повернення банків екс-власникам, залишилися без змін", - зазначає чиновник.

Окрім того, Железняк розповів про зміни в тексті закону в редакції до другого читання:

  • прибрали норму про обмеження державної реєстрації. Питання може бути вирішено на рівні підзаконних нормативно-правових актів, без змін до закону;

  • змінено процедури по призначенню судом аудиторської компанії, яка визначатиме розмір збитків;

  • судові провадження, які розпочалися, але не отримали остаточне рішення до дня набрання чинності цим Законом, вирішуються, розглядаються або переглядаються за новими правилами, передбаченими цим Законом;

  • внесли уточнюючі зміни в норму про заборону зупинення аукціонів;

  • техніко-юридичні зміни, які покращують якість законопроекту.

Окрім того, чиновник наголошує, що багато змін , які б покращили банківське регулювання, не включені в текст закону через обмеження згідно 116 ст. Регламенту. Однак народні обранці домовилися, що найближчим часом внесуть відповідний законопроект.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  представників МВФ терміново запросили до Верховної Ради для обговорення антиколомойського законопроєкту. Поки представники Фонду на пропозицію українських народних обранців не відреагували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?