Представників МВФ терміново запросили до Верховної Ради - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Представників МВФ терміново запросили до Верховної Ради - що сталося

Представників МВФ терміново запросили до Верховної Ради - що сталося
Джерело:  online.ua

Очільник Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") надіслав листа до преставників Міжнародного Валютного Фонду із запрошенням приєднатися до обговорення так званого "антиколомойського" законопроекту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

"На початку засідання голова комітету Данило Гетманцев поінформував, що за ініціативою членів Комітету підписав листа до Міжнародного валютного фонду із запрошенням його представників долучитися до обговорення законопроєкту", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що поки представники МВФ на пропозицію українських народних обранців не відреагували.

Як відомо, 30 березня парламент підтримав у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки. Трохи пізніше до цього законопроєкту депутати внесли 16 тисяч 335 правок. Найбільше пропозицій є у монобільшості, "слуги народу" подали понад 13 тисяч правок.

Що важливо розумыти, МВФ вимагає для надання нової програми для офіційного Києва ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи. Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський заявив, що не причетний до внесення більш ніж 16 тисяч поправок до закону, який унеможливить повернення йому цього банку.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно глава Мінфіну Сергій Марченко попередив українців- якщо ВРУ не вдасться ухвалити закон про банки, то уряду доведеться піти на скорочення низки держвидатків, зокрема, у соціальній сфері, оскільки наша країна залишиться без підтримки МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?