Поставлена задача - Зеленський виступив з важливим для всіх оголошенням
Категорія
Політика
Дата публікації

Поставлена задача - Зеленський виступив з важливим для всіх оголошенням

Поставлена задача - Зеленський виступив з важливим для всіх оголошенням
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я продовжить реформу медичної галузі в Україні. Президент Володимир Зеленський виступив з важливим дорученням з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публічний виступ державного лідера під час візиту на Житомирщину.

За його словами, вже незабаром відомство розробить формат відновлення реформи. Це, зокрема, завдання особисто міністра Максима Степанова.

"Не тільки він, а в цілому Міністерству охорони здоров’я поставлена задача — до кінця вересня він повинен показати формат продовження медичної реформи, зміни медичної реформи, що повинно бути", - пояснив Зеленський.

Він додав, у медичній реформі є плюси, "вони на поверхні, але є і багато мінусів".

"Тому плюси треба залишити, мінуси треба прибрати. Така проста арифметика", - підкреслив державний лідер.

Нагадаємо, медичну реформу призупинили за каденції президента Володимира Зеленського та його уряду. Влада пояснила таке резонансне рішення виявленими проблемами, які необхідно усунути — саме цим займаються наразі в МОЗ, пізніше реформу поновлять.

У Національній службі здоров’я України 13 липня звернулися до українців і нагадали, що в рамках першого етапу медичної реформи в країні працює програма медичних гарантій, по якій медики надають допомогу пацієнтам безкоштовно, а витрати їм компенсує НСЗУ. У відомстві підкреслили, що українцям не потрібно платити за низку первинних медичних послуг, але тільки за умови укладення декларації з сімейним лікарем.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на середину липня близько 23 тисяч лікарів працювали над забезпеченням країни у первинній допомозі. З ними уклали договори вже 30 млн громадян країни. НСЗУ вже виплатила медустановам "первинки" понад 10 млрд гривень за надання допомоги пацієнтам в січні-липні поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?