Потрібен новий закон: в Кабміні поскаржилися на Верховну Раду
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібен новий закон: в Кабміні поскаржилися на Верховну Раду

Потрібен новий закон: в Кабміні поскаржилися на Верховну Раду
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Володимир Гройсман виступає за ухвалення нового закону про столицю України, який би збалансував посади міського голови Києва та голови держадміністрації, передає ONLINE.UA.

 "Україні потрібен новий закон про столицю, про місто Київ, де би чітко було розписано, що таке місцеве самоврядування і були повноцінні повноваження міського голови, а з іншого боку – були повноцінно відображені повноваження державної влади. Цей баланс має бути забезпечений новим законом про столицю", - сказав Гройсман.

Він також поскаржився, що парламент, який відходить, чомусь це питання не ухвалив.

"Я думаю, воно було дуже заполітизованим… Надіюсь, що у рамках реформи децентралізації новий закон про столицю – новий, європейський, ефективний буде напрацьований новим парламентом і урядом і буде реалізований", - додав очільник Кабміну.

Також Гройсман прокоментував ситуацію з місцевими виборами. На його думку, потрібно спочатку завершити реформу децентралізації, вдосконалити законодавство про місцеві вибори.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше чинний глава Кабміну Володимир Гройсман розповів, що всі три роки у нього були конфлікти з екс-президентом Петром Порошенком, проте, за словами політика, образ не залишилося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?