Потрібна нова Європа: Макрон зробив неочікувану пропозицію світовим лідерам
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібна нова Європа: Макрон зробив неочікувану пропозицію світовим лідерам

Потрібна нова Європа: Макрон зробив неочікувану пропозицію світовим лідерам
Джерело:  online.ua

Євросоюз як ніколи потребує нового поштовху для забезпечення контролю, безпеки і захисту - сьогодні Європа слабка і віддалена від реалій повсякденного життя. Вихід Великої Британії зі складу ЄС, який відбувся 1 лютого, став тривожним сигналом, після якого світові лідери повинні об'єднатися і створити нову Європу, більш суверенну, демократичну і близьку до своїх співгромадян. З таким закликом виступив президент Франції Еммануель Макрон під час звернення в зв'язку з Brexit, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу французького лідера.

"Я повинен сказати вам, що цей вихід є шоком для європейців. Це перший раз, коли країна залишає Європейське співтовариство. Ми повинні зрозуміти причини і врахувати ці уроки. Давайте визнаємо, сьогодні Європа не є достатньо ефективною, здатною захистити. Вона віддалена від реалій повсякденного життя. Тому зараз як ніколи потрібна нова Європа, яка потребує нового поштовху для забезпечення контролю, безпеки і захисту", - заявив Макрон.

Французький лідер вважає, що вихід Британії з ЄС став наслідком того, що європейські країни недостатньо трансформувалися. Серед причин Brexit Макрон також назвав неспроможність європейських лідерів визнати власні невдачі, які вони називають проблемами Європи.

"Ми повинні зробити нову Європу більш суверенною, більш демократичною, більш близькою до своїх співгромадян. Країни ЄС повинні залишитися єдиними", - підкреслив Макрон.

Макрон назвав "сумним днем" вихід Великої Британії з ЄС, який призведе до того, що Європі треба буде почати діяти по-новому. Президент Франції висловив надію на створення "потужної та ефективної" Європи. При цьому Макрон заявив про плани налагодити глибоке партнерство з Великою Британією, в тому числі в сфері оборони і безпеки, співпраці між правоохоронними органами, а також в сферах судочинства, навколишнього середовища, науки і культури.

Нагадаємо, Велика Британія вийшла зі складу Євросоюзу, членом якого була 47 років, в ніч з 31 січня на 1 лютого 2020 року. Сполучене Королівство стало першою країною, яка вийшла з блоку з моменту його заснування. Тепер ЄС налічує 27 країн-членів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон виступав за незалежність Євросоюзу від НАТО. Макрон вимагає внести уточнення в сьомий пункт 42-ї статті Договору про ЄС, в якій говориться, що країни ЄС повинні допомагати кожному члену суспільства. Французький лідер вважає, що ці зміни в законодавстві можуть краще захистити країни ЄС, які не є членами НАТО. Він згадав Швецію, Фінляндію, Австрію, Кіпр, Мальту і Ірландію, яким Євросоюз зможе забезпечити безпеку самостійно, якщо НАТО в разі вето не зможе активувати колективну оборону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?