Потрібне ваше рішення - у Меркель екстрено звернулися до України через РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібне ваше рішення - у Меркель екстрено звернулися до України через РФ

Потрібне ваше рішення - у Меркель екстрено звернулися до України через РФ

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель продовжує уважно слідкувати за ситуацією на Сході України та давати свої поради главі держави Володимиру Зеленському. Так, нещодавно очільник МЗС Німеччини Гайко Маас виступив з черговою гучною заявою - він наголосив, що рішення щодо конфлікту на Донбасі є передумовою для відновлення стратегічних відносин Євросоюзу з Росією. Позицію ФРН німецький дипломат озвучив, представляючи на засіданні комітету із закордонних справ Європарламенту пріоритети Берліна під час головування в Раді ЄС. Окрім того, Маас звернув увагу на те, що всередині Євросоюзу зберігається "мінімальний консенсус" у політиці щодо Росії - він полягає у регулярному подовженні санкцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську службу  Deutsche Welle. 

"Я вважаю, що ми потребуємо більшого. Тому ми хочемо підготуватися до часу, коли з Росією можна буде знову інтенсивніше говорити про стратегічні відносини. Я вважаю, це треба підготувати. Тому це тема, якою ми займатимемося в рамках нашого головування в Раді ЄС", - наголосив німецький дипломат, підкресливши, що для зміни або відновлення стратегічних відносин ЄС з Росією "потрібне рішення в Україні".

Окрім того, Гайко Маас зазначив, що переговори у "нормандському форматі" щодо реалізації мінських угод і домовленостей саміту в Парижі просуваються повільно.

"Переговори є нелегкими, прогрес є обмеженим, але рішення на Сході України буде передумовою для того, щоб всередині ЄС взагалі можна було говорити про тему Росії", - підкреслив очільник МЗС ФРН.

Німецький дипломат поскаржився, що повного припинення вогню так і не досягнуто, а домовленості саміту "нормандської четвірки" в Парижі щодо розведення сил не виконані. Також Гайко Маас прокоментував питання газопроводу "Північний потік-2", який "Газпром" хоче прокласти дном Балтійського моря до Німеччини.

"Для нас це передусім питання економічної політики. Щодо цього проєкту ми зараз не змінюватимемо нашого рішення. Ми вважаємо, що це питання диверсифікації наших джерел постачання енергоносіїв", - додав представник команди Меркель.

Варто нагадати про те, що 3 липня в Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів держав-учасниць нормандського формату. У Зеленського повідомили, що Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", а Кремль влаштував новий демерш та взяв паузу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франція висунула безкомпромісний ультиматум  командам українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?