Потрібно 3 роки: Гончарук дав українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно 3 роки: Гончарук дав українцям гучну обіцянку

Потрібно 3 роки: Гончарук дав українцям гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук звернувся до усіх українців та пообіцяв протягом наступних трьох років оцифрувати усі державні послуги. За його словами, при цьому вже до кінця 2020 року мають перевести в електронний формат 50 найпоширеніших державних послуг. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт уряду.

"Наша мета, щоб ви більше ніколи не стикалися з ситуаціями, що хтось щось загубив, хтось вкрав документи, коли потрібно довго шукати якісь папірці. Все тепер може бути з вами у вашому смартфоні", – заявив прем’єр.

Гончарук також наголосив, що кожного тижня у додатку будуть додавати нові цифрові рішення для громадян. За його словами, функціонал документів буде розширений. Зокрема, за електронним водійським посвідченням можна буде купити квиток на літак.

Варто зазначити, що глава Кабміну визнав, що тут існує серйозний виклик – лиши 9% українців користуються онлайн-послугами.

"Проблему прем’єр бачить у низькій цифровій грамотності. Тож протягом наступних трьох років уряд планує навчити користуватися цифровими послугами як мінімум 6 мільйонів українців. Саме для цього вже був запущений сервіс "Дія. Цифрова освіта", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник Кабміну Олексій Гончарук повідомив приємну новину. Він наголосив, що український уряд запустив державну програму доступних кредитів "5-7-9%" для малого бізнесу. Ця програма для тих, хто давно мріяв про свій маленький бізнес, але досі не наважувався на це з різних причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?