Потрібно атакувати — команда Меркель екстрено звернулася до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно атакувати — команда Меркель екстрено звернулася до Зеленського

Потрібно атакувати — команда Меркель екстрено звернулася до Зеленського

Команда українського лідера Володимира Зеленського зіткнулася з новою порцією критики від представниці канцлерки ФРН Ангели Меркель. Так, пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен звернула увагу офіційного Києва на те, що владі України екстрено потрібно розблокувати проведення реформи у сфері правосуддя. За словами німецької дипломатки, команда президента Україна повинна знайти спосіб, як атакувати та провести цю важливу для всіх українських громадян реформу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Українське керівництво має знайти шлях, як "атакувати", як провести цю реформу. Вона потрібна передусім народові України. І від політичної волі президента Зеленського тут багато залежить. Наприклад, у питанні земельної реформи йому вдалося це зробити, тут була політична воля президента", — наголосила представниця Ангели Меркель.

За її словами, в ситуації, що наразі склалася, інституції захищають одна одну від реформування – мовиться про КСУ, КОАС, ВСУ та ВРП (навіть попри те, що реформа Верховного суду все-таки мала місце).

"Так, там дійсно глухий кут. Ви ходите немов по замкненому колу… Але в основі цього зачарованого кола – не тільки вони. Європейський суд з прав людини має принципове розуміння незалежності суддів, і за його рішеннями Україна має відновлювати на посаді суддів, яких звільняли, маючи докази того, що вони виносили негідні рішення! Так, незалежність суддів справді важлива, але я маю визнати, що ми часом робимо висновки, не беручи до уваги ситуацію в країні. На щастя, є також останнє рішення Венеційської комісії, яка на це зважає", — підкреслила Анка Фельдгузен.

Вона також звернула увагу на те, що ситуацію треба вирішувати із залученням суддів, громадянського суспільства та, якщо буде необхідність, міжнародних експертів.

"Якщо покладатися лише на експертів, то можна отримати проблеми на кшталт тих, що ми вже маємо, коли реформа прописана ідеально, але без урахування політичних реалій, і тому вона не працює. І до того ж, її норми потім скасовуються Конституційним судом", — додала представниця Ангели Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Меркель пояснили, як Путін змінив тактику щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?