Потрібно допомогти - в Росії здивували Україну несподіваною пропозицією
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно допомогти - в Росії здивували Україну несподіваною пропозицією

Потрібно допомогти - в Росії здивували Україну несподіваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході брифінгу 3-го квітня повідомив про доволі неочікувану пропозицію, яка надійшла нашій країні з боку російської строни. Український дипломат заявив, що російська авіакомпанія "Аерофлот" пропонує забрати українських туристів, які застряли у Непалі. Кулеба наголосив, що його відомство поки не визначилося, оскільки уважно та делально розглядає всі логістичні варіанти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС.

"Є пропозиція від російської компанії "Аерофлот", щоб наші громадяни сіли на борт її літака. За моєю інформацією, російське консульство потребує офіційної ноти від українського консульства про те, щоб наших громадян взяли на борт. Ми вивчаємо всі логістичні можливості, щоб їм допомогти", - каже очільник МЗС.

Дипломат нагадав громадянам, що в України немає посольства у Непалі, тому вирішувати проблему українських туристів там доведеться через посольство в Індії. Окрім того, Дмитро Кулеба наголосив, що громадяни нашої країни в Непалі можуть скористатися програмою "Захист".

Варто звернути увагу на те, що до іноземних дипломатичних установ України звернулися 13 тис. 787 українців, з них 8 тис. 538 наполягають на поверненні в Україну якомога швидше. Ще на початку березня уряд Непалу закрив Еверест на карантин до кінця сезону, 30 квітня, через спалах коронавірусу.

Що важливо розуміти, 13 березня глава держави Володимир Зеленський закликав українців негайно повернутись додому. Цього ж дня було оголошено, що Україна закриє авіасполучення. Однак навіть після цього українці не припинили виїжджати за кордон. Вже 28 березня Україна закрила кордони через загрозу поширення клоронавірусної інфекції. Окрім того, Кабмін ухвалив рішення про обов'язкову обсервацію для українців, які повертаються з-за кордону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Дмитро Кулеба подзвонив очільнику МЗС Данії Йеппу Кофоду  та попередив свого колегу про маніпуляцію РФ пандемією коронавірусу заради зняття санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?