Потрібно готуватися: Росія влаштувала новий військовий інцидент з США
Категорія
Світ
Дата публікації

Потрібно готуватися: Росія влаштувала новий військовий інцидент з США

Потрібно готуватися: Росія влаштувала новий військовий інцидент з США
Джерело:  online.ua

Напередодні в Аравійському морі російський військовий корабель влаштував чергове агресивне свавілля з есмінцем США. Він наблизився до американського корабля на 55 метрів, створивши ризик зіткнення. У Пентагоні назвали ситуацію "небезпечним інцидентом", а керівник моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко вважає, що після цієї нахабної провокації "потрібно готуватися до розвитку подій на Чорному та Азовському морі". Відео агресивного наближення військового корабля РФ опублікувала прес-служба П'ятого флоту ВМС США, передає ONLINE.UA.

"Під час проведення планових операцій в північній частині Аравійського моря, до USS Farragut агресивно наблизився корабель ВМФ РФ. Farragut дав п'ять коротких гудків, вимагая від російського судна змінити курс згідно з міжнародними правилами морського руху. Російське судно спочатку відмовилося, але в кінцевому підсумку змінило курс", - йдеться в заяві П'ятого флоту ВМС США, який курирує військово-морські операції на Близькому Сході.

У Міноборони Росії як завжди відхрестилися від відповідальності. Там звинуватили екіпаж USS Farragut нібито в свідомому порушенні міжнародних норм безпеки мореплавання.

"Чорноморський флот РФ починає нахабніти все більше. Інцидент, про який йде мова, створив новий розвідувальний корабель ЧФ РФ" Іван Хурс "(імітував навал на корму ракетного есмінця USS Farragut (DDG-99), Arleigh Burke class). Треба готуватися до розвитку подій на Чорному та Азовському морі", - прокоментував ситуацію Клименко.

Слід зазначити, що Росія не вперше влаштовує провокаційні військові інциденти з США. Російські військові кораблі небезпечно зближуються з американськими есмінцями, влаштовуючи небезпечні маневри.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія продовжує нарощування бойового угрупування кораблів у Чорному морі. У грудні 2019 року туди увійшов ще один бойовий корабель ВМФ РФ - протичовновий есмінець "Віце-адмірал Кулаков", оснащений потужним зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?