Потрібно готуватися: Зеленський дав невідкладне завдання Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно готуватися: Зеленський дав невідкладне завдання Кабміну

Потрібно готуватися: Зеленський дав невідкладне завдання Кабміну
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський дав нове важливе завдання усій своїй команді - він вимагає розпочати підготовку чіткого переліку та плану реалізації об’єктів, які розширять програму «Велике будівництво» в наступному році – зокрема, це театри, музейні комплекси тощо, – щоб уже зараз відповідальні міністерства та облдержадміністрації запланували виділення на це коштів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

«Думаю, до 1 вересня часу для цього буде достатньо», – наголосив Володимир Зеленський під час наради з членами Кабінету Міністрів.

За словами заступника керівника Офісу Президента України, керівника Координаційної ради з реалізації програми «Велике будівництво» Кирила Тимошенка, спорудження доріг державного значення в межах національної програми «Велике будівництво» триває за графіком. Чиновник також зазначив, що найближчі місяці очікується відкриття багатьох відремонтованих автошляхів. Окрім того, Тимошенко наголосив, що за місяць роботи Координаційної ради був сформований остаточний перелік усіх об’єктів, які зводитимуться в межах національної програми «Велике будівництво», налагоджено звітність та моніторинг робіт з фото- й відеофіксацією. Залучено незалежний технічний нагляд, який здійснює перевірку виконання будівельно-монтажних робіт.

«Щодо доріг державного значення, які будуються Укравтодором, усе йде за графіком. Дороги вже почали здавати в експлуатацію. Цього місяця в нас буде відкриття багатьох доріг, зокрема в Полтаві, в районі Станиці Луганської, дороги на Бердянськ тощо», – заявив Тимошенко.

Він також прокоментував ситуацію з дорогами місцевого значення - там були певні проблеми з освоєнням виділених коштів. Так, станом на 1 травня обласні державні адміністрації отримали понад 6 млрд грн на місцеві дороги, а використали всього 1,9 млрд грн, тобто 30%.

«Але станом на 1 липня ОДА було отримано 10 млрд і вже використано 5,52 млрд грн – це 55%. Фактично ми прискорилися й будемо прискорюватися далі. Деякі області, які швидко працюють, вже невдовзі здадуть усі свої об’єкти «Великого будівництва». Наприклад, Харківська область здає 1 серпня всі дороги», – наголосив представник команди Зеленського.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні зафіксували справжній спалах порушень правил на дорогах, пов’язаних з габаритно-ваговими обмеженнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?