Потрібно ризикувати: у США дали несподівану оцінку політиці Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно ризикувати: у США дали несподівану оцінку політиці Зеленського

Потрібно ризикувати: у США дали несподівану оцінку політиці Зеленського
Джерело:  Укрінформ

США закликали міжнародне співтовариство підтримати нанешнюю владу України, яка хоч і приймає іноді політично непопулярні, але важливі для Донбасу рішення. Нове керівництво країни на чолі з Володимиром Зеленським ризикує, але вже зробило дещо для вирішення конфлікту на Донбасі, чого не зробили попередні уряди. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час виступу на інвестиційному форумі RE:think. Invest in Ukraine в Маріуполі, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми говорили тут (на інвестфорумі - ред.) про те, щоб масштабувати, збільшувати наші зусилля і брати на себе ризики. Я думаю, уряд України вже взяв на себе ризики і дещо зробив, щоб спробувати вирішити конфлікт на Донбасі, з того, що не зробили попередні уряди. і кроки, до яких ви вдаєтеся, часом не такі вже й популярні ... Але якщо Україна, її уряд і далі буде рухатися цим шляхом, і увагу, і ресурси будуть присвячувати досягненню миру, тоді міжнародне співтовариство повинно бути з вами і за вас, і санкції повинні тривати, і має тривати політична підтримка", - заявив Тейлор, закликавши міжнародне співтовариство підтримати Україну.

Представник Білого дому заявив про готовність США і далі співпрацювати з Україною по Донбасу. Він нагадав учасникам форуму, що найбільшим порушником верховенства права є Росія.

"Щоб поліпшити життя українців на Донбасі і в усій Україні, нам потрібно про це пам'ятати", - підкреслив він.

Тейлор вважає, що ініційований Зеленським інвестиційний форум в Маріуполі означає, що новий уряд піклується про південний схід країни, і це, за його словами, дуже важливо.

"Але є ще й інша важлива теза - нова влада України піклується про людей, які живуть по той бік лінії розмежування, в районах, які не контролює уряд. Це дуже важливо. Тому що якщо ми хочемо реінтеграції, вони повинні приходити сюди, вони знову повинні стати частиною України, і їм (необхідно - ред.) знати, що ви - і президент, і народ України - вважаєте їх українцями. Це дуже важлива теза, яку ви демонструєте цим зібранням", - підкреслив представник Білого дому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виступив з важливою заявою по Донбасу на інвестиційному форумі в Маріуполі. Він заявив, що єдиним шляхом завершення війни є дипломатичний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?