Потрібно це зробити - Зеленський дав невідкладне завдання своїй команді
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно це зробити - Зеленський дав невідкладне завдання своїй команді

Потрібно це зробити - Зеленський дав невідкладне завдання своїй команді
Джерело:  online.ua

14 травня глава держави Володимир Зеленський розповів про нове важливе завдання для своєї команди - він наголосив, що підтримує відкриття непродовольчих ринків за умови дотримання вимог безпеки. Саме цим буде займатися зараз українська влада. Дане питання український лідер обговорював з представниками Кабміну та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки. На таких самих умовах, що й продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження", – зазначив глава держави.

Окрім того, цього ж дня стало відомо, що виплати надбавок медичним працівникам за роботу з інфікованими коронавірусом за березень уже здійснюють, і завершити цей процес планують найближчим часом. З такою заявою виступив глава МОЗ Максим Степанов. Володимир Зеленський доручив проконтролювати доплати до 300% і за квітень, які здійснюються за новою фінансовою формулою. Для цього всі відповідні лікарні мають укласти договори з Національною службою здоров'я України.

"Простежте, щоб лікарні укладали ці угоди. Давайте завершимо ці виплати якомога швидше. Наші лікарі заслужили на це", - підкреслив український лідер.

Володимиру Зеленському розповіли, що серед лідерів за новими виявленими випадками інфікування залишаються Чернівецька область та місто Київ. Так, зазначається, що за минулу добу загалом в Україні кількість тих, хто одужав, перевищила кількість лабораторно підтверджених нових випадків хвороби – 427 і 422 відповідно. Рівень летальності залишається невисоким – 2,7%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що сайт Офісу президента України Володимира Зеленського зіштовхнувся з першою масштабною кібератакою - усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?