Сайт Зеленського зіткнувся з масштабною атакою - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Сайт Зеленського зіткнувся з масштабною атакою - що відбувається

Сайт Зеленського зіткнувся з масштабною атакою - що відбувається
Джерело:  online.ua

Сайт Офісу президента України Володимира Зеленського зіштовхнувся з першою масштабною кібератакою. За попередніми даними, на українські державні органи було здійснено майже 20 DDoS-атак, переважна більшість з яких на сайт глави держави. Хто саме міг організувати хакерський напад - наразі не повідомляється. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держспецзв'язку.

"Протягом 6-12 травня система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інфраструктури на об'єктах моніторингу зафіксувала 10964 підозрілих подій. Переважна більшість з них стосується виявлення нестандартних протоколів або подій (45%), спроб мережевого сканування (23%), виявлення мережевого трояна (16%) та спроб отримання прав адміністратора (10%)", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що системою захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет було заблоковано 7908 різних видів атак, 99% з яких - мережеві атаки прикладного рівня. Також було заблоковано 18 DDoS-атак (переважна більшість - на сайти Офісу Президента України). Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3207 кіберінцидентів.

Близько 98% опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM. Основна кількість інцидентів стосується розповсюдженню ШПЗ (94% від загальної кількості) та фішингу (до 4%).

"Держспецзв'язку звертається до всіх: в разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA", - додає пресслужба Держспецзв'язку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка ФРН Ангела Меркель виступила з гучною заявою — вона наголосила, що її команда має серйозні докази причетності хакерів РФ до кібератаки на Бундестаг у 2015-му році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?