Потрібно це зупинити: Аваков екстрено звернувся до Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно це зупинити: Аваков екстрено звернувся до Зеленського

Потрібно це зупинити: Аваков екстрено звернувся до Зеленського
Джерело:  online.ua

17 квітня в ході селекторної наради очільник МВС Арсен Аваков і голова ДСНС Микола Чечоткін доповіли главі держави Володимиру Зеленському, що смог над українською столицею не становить хімічної та радіологічної загрози, а радіаційний фон у Києві області в межах норми і не перевищує природних фонових значень. Окрім того, чиновники наголосили, що наразі роблять все можливе, аби вирішити дану проблему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Все, що в Києві відбувається, - це не з Чорнобильської зони. Все, що нам принесло, на 90% це надуло з Житомирської області. Це все за рахунок вітрів, які йдуть в нашу сторону і накривають Київ. До того ж, вчора була буря навколо всього Києва", - наголосив Арсен Аваков.

Очільник ДСНС також підтвердив, що запах диму в столиці ніяк не пов'язаний з пожежами в Чорнобильській зоні. Чечоткін звернув увагу на те, що напередодні шквальний вітер у Житомирській області валив дерева і мережі електропередачі. За його словами, 17 квітня в регіоні було зафіксовано три нових вогнища пожежі. Окрім того, вказано, що також горять і торф'яні родовища, через що дим і запах горіння можуть зберігатися кілька днів.

"Жодне з цих вогнищ не несе загрози ні об'єкту Укриття, ні сховища радіаційних відходів. Ситуація там контролюється. Так, нам складно, але ми шукаємо рішення, щоб це зупинити", - підкреслили Чечоткін та Аваков.

Також наголошується, що 16 квітня сили і засоби рятувальників були передислоковані з урахуванням нової оперативної обстановки. Глава держави вже наполіг на тому, щоб МОЗ якомога частіше давало рекомендації для тих, хто знаходиться в зоні, де поширюється дим. Очільник відомства Максим Степанов підкреслив, що відомство постійно наголошує на необхідності уникати тривалих прогулянок, щільно закривати вікна та двері, включати системи кондиціонування та очищення повітря, пити кілька літрів води в день, часто робити вологе прибирання.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, КМДА та ДСНС 17 квітня закликають киян зачиняти вікна в своїх помешканнях та залишатися вдома. Окрім того, київська влада дала декілька важливих порад мешканцям української столиці на назвала можливі причини появи смогу у місті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?