Зачиніть вікна та не виходьте: КМДА терміново звернулася до киян
Категорія
Події
Дата публікації

Зачиніть вікна та не виходьте: КМДА терміново звернулася до киян

Зачиніть вікна та не виходьте: КМДА терміново звернулася до киян
Джерело:  online.ua

Управління з питань цивільного захисту КМДА та Державна служба з надзвичайних ситуацій 17 квітня закликають киян зачиняти вікна в своїх помешканнях та залишатися вдома. За словами фахівців, в столиці у повітрі зафіксовані продукти горіння, які принесло вітром з пожеж у Житомирській області та Зоні відчуження. За попередніми даними, радіаційний фон у Києві в межах норми.Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайти КМДА та ДСНС.

Фахівці радять усім киянам:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі;

  • тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці

  • ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря;

  • проводити вологе прибирання, корисно поставити ємкості з водою, щоб підвищити вологість повітря;

  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих.

Варто зазначити, що ДСНС про дим з зони відчуження не повідомляє.

"Протягом дня 16 квітня на території Київської області зафіксовано випадки загорання трав’яного настилу та лісової підстилки, зокрема у Вишгородському, Іванківському районах та на території Ірпінської зони. Також на території міста Києва та Київської області спостерігались непоодинокі випадки спалювання сухої трави та сміття на території приватних домогосподарств. Крім того, на території Житомирської області триває гасіння декількох осередків загорання трав’яного настилу", - розповідають у відомстві.

Також там додають, що протягом 16 квітня вітер був західного напрямку, а на вечір змінився на північно-західний. За словами рятувальників, враховуючи вищевикладене та з урахуванням умов пересування повітряних мас та атмосферного тиску утворилися сприятливі умови для поширення продуктів горіння у повітрі на території міста Києва.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 16 квітня на території Чорнобильської зони відчуження виникли нові пожежі — після того, як там впоралися з попередніми. В ДСНС кажуть, що причиною нового загоряння стала буря на Київщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?