Потужний обстріл Макіївки: бойовики ДНР зробили гучну заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Потужний обстріл Макіївки: бойовики ДНР зробили гучну заяву

Потужний обстріл Макіївки: бойовики ДНР зробили гучну заяву
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР звинуватили Збройні сили України в обстрілі окупованої Макіївки, в результаті якого загинули двоє мирних жителів, й ініціювали зустріч Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт сепаратистів.
«За фактом обстрілу міста Макіївка та загострення військової ситуації Донецька Народна Республіка ініціювала позачергову зустріч контактної групи в режимі відеоконференції протягом найближчих 24 годин, що передбачено доповненням до Комплексу заходів», - заявив представник бойовиків ДНР в Тристоронньої контактній групі Денис Пушилін.
У прес-центрі штабу АТО в свою чергу заявили, що Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей і жодного разу не використали зброю проти мирного населення, а також не застосовують важке озброєння, оскільки воно відведено на певну відстань.
"27 жовтня підрозділи незаконних збройних формувань, грубо порушуючи Мінські домовленості, почали масові обстріли з важкого озброєння позицій сил АТО між Авдіївкою та Ясинуватою. З метою приховування своїх агресивних дій, окупанти вчинили черговий воєнний злочин, також обстрілявши з артилерійського озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. Стрілянина велася з ворожих позицій, обладнаних в районі сел. Мінеральне, Яковлівка і м. Ясинувата", - йдеться в повідомленні.
У штабі АТО відзначили, що обстріл Макіївки - це провокація з боку бойовиків ДНР.
"Ця варварська акція окупантів мала на меті дискредитувати Збройні Сили України в очах міжнародного співтовариства і місцевого населення, приховати порушення Мінських домовленостей з боку ворога і залякати мирних жителів на окупованих територіях", - підкреслили в штабі.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося відео з промислової зони в районі Авдіївки, яка є однією з найгарячіших точок бойових дій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?