"Повернення Криму – неминуче": відомий політик назвав декілька варіантів
Категорія
Україна
Дата публікації

"Повернення Криму – неминуче": відомий політик назвав декілька варіантів

"Повернення Криму – неминуче": відомий політик назвав декілька варіантів
Джерело:  apostrophe.ua

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв стверджує, що повернення Україні незаконно анексованого Росією Криму неминуче. Він наголосив, що Кремлю не вдалося привести до влади в Україні людей, які б погодилися з окупацією півострова, та підтримали зняття санкцій з країни-агресора.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

За словами політика, повернення Криму під український контроль напряму залежить від того, що відбувається всередині Росії.

"Багато в чому повернення Криму буде залежати від того, що станеться в Росії. Більшість експертів кажуть, що повернення Криму можливо після зміни влади там. Адже, зважаючи на національні інтереси РФ, вторгнення в Україну, зокрема й окупація Криму, завдали великої шкоди Росії. І будь-який керівник буде думати, як вивести свою країну з ізоляції", – зауважив політик.

Ще одним варіантом деокупації Криму, на думку Джемілєва, може стати ймовірний розпад Російської Федерації, як колись розпався Радянський Союз.

"Росія думала, що зможе привести у керівництво Україною людей, подібних Януковичу, які погодяться з окупацією, анексією, і зняттям усіх санкцій. Але оскільки цього не сталося, і дай Бог не станеться, то повернення окупованих територій, відновлення територіальної цілісності України – це неминуче", – підкреслив Джемілєв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  російська окупаційна влада в Криму пообіцяла запустити залізничний рух через новий Кримський міст орієнтовно 9-10 грудня цього року. Також анонсовано, що початок продажу квитків на потяги з Криму почнеться у жовтні – за 45 діб до відкриття руху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?