Повернення Приватбанку Коломойському: НБУ готує важливий законопроєкт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Повернення Приватбанку Коломойському: НБУ готує важливий законопроєкт

Повернення Приватбанку Коломойському: НБУ готує важливий законопроєкт
Джерело:  rbc.ua

Нацбанк і уряд готують внесення змін до законодавства, щоб не допустити повернення Приватбанку його колишньому власнику Ігорю Коломойському. Про важливий законопроєкт, який поки знаходиться в розробці НБУ, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв'ю РБК-Україна, передає ONLINE.UA.

"НБУ дійсно розробляє такі законодавчі ініціативи і уряд співпрацює з НБУ в цих проектах в рамках робочих зустрічей. Ці рішення покликані убезпечити платників податків від можливих негативних наслідків судових рішень щодо банків, які були виведені НБУ з ринку. Нацбанк був основним розробником цього тексту, і коли він буде прийнятий, мені важко прогнозувати, але це питання найближчого майбутнього", - розповів він.

Гончарук нагадав, що внесення змін до законодавства, спрямовані на те, щоб унеможливити повернення Приватбанку Коломойському, є ключовою умовою МВФ щодо нової програми кредитування. Український прем'єр уточнив, що законопроєкт, який розробляє НБУ, унеможливить повернення неплатоспроможних банків їх колишнім власникам.

Нагадаємо, в даний час представники Приватбанку і Ігор Коломойський ведуть судові суперечки як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях. Коломойський вважає, що націоналізація Приватбанку була проведена з порушеннями і вимагає повернути йому акції фінустанови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що управління Приватбанком Мінфін передав Кабміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?