Повернення Росії до G7: Макрон виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Повернення Росії до G7: Макрон виступив з гучною заявою

Повернення Росії до G7: Макрон виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Президент Франції Емманюель Макрон заявив,що країни G7 не досягли консенсусу в темі повернення Росії до "Великої сімки", але країна-організатор саміту може запросити її як гостя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Рішення про розширення кількості учасників приймаються консенсусом", - сказав він на прес-конференції за підсумками саміту G7 в Біарриці, додавши, що такого консенсусу наразі немає.

Також політик наголосив, що країна-організатор саміту має право запрошувати на нього гостей, зокрема – лідерів країн, які не входять до G7.

 "Країна-організатор може запрошувати людей, але - як гостей", - сказав президент Франції.

 Як відомо, 26 серпня американський лідер Дональд Трамп заявив, що "точно запросив би" президента РФ Володимира Путіна на наступне засідання G7, але не знає, чи зможе той прийти, бо "він горда людина". В Кремлі відповіли, що не вважають можливим повернення до G7/G8 на запрошення "лише однієї країни", оскільки всі рішення Група ухвалює на підставі консенсусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп вважає корисною присутність Росії на наступному саміті "Великої сімки". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?