Стало відомо, коли Україна і Росія можуть провести обмін полоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, коли Україна і Росія можуть провести обмін полоненими

Стало відомо, коли Україна і Росія можуть провести обмін полоненими
Джерело:  online.ua

Обмін полоненими між Україною та Росією, може відбутися цієї суботи, 7 вересня. Саме цю дату повідомили російському «Інтерфаксу» два дипломатичних джерела у Москві, інформує ONLINE.UA.

Зазначається, що домовленості мають попередній характер. Дата не є остаточною.

«Поки що досягнуто лише рамкові домовленості. Остаточно дату й умови обміну сторони узгодять у середині тижня», – заявило неназване джерело.

Як відомо, незважаючи на те, що в ході телефонних переговорів між президентами Росії та України Володимиром Путіним і Володимиром Зеленським принципова згода щодо обміну була досягнута, повернення утримуваних осіб 30 серпня зірвалось.

За неофіційними даними, обмін не відбувся через те, що в останній момент Путін почав вимагати від української сторони випустити в Росію Володимира Цемаха – колишнього бойовика «ДНР», який є цінним свідком у справі MH17. За словами самого Цемаха, він, займаючи посаду «керівника протиповітряної оборони 1-ої Слов’янської бригади», ховав в м. Сніжне російський «Бук», з якого був збитий малазійський Боїнг-777.

Згідно попередніх домовленостей, обмін пройде за формулою «35 на 35». До цієї цифри включені 24 українські моряки, яких Росія, за рішенням Міжнародного трибуналу ООН, зобов’язана відпустити без будь-яких умов.

Нагадаємо, що кілька днів тому прокуратура Нідерландів звернулась до України не видавати в Росію бойовика Володимира Цемаха до того, як він дасть свідчення слідчим по справі малазійського Боїнга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?