Повинні готуватися – українців попередили про новий план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Повинні готуватися – українців попередили про новий план Путіна

Повинні готуватися – українців попередили про новий план Путіна
Джерело:  ТСН

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова озвучила важливе та термінове попередження усім українцям. Вона звернула увагу на те, що команда російського президента Володимира Путіна фактично проєктує свої загарбницькі амбіції й агресивну політику на країни Середземномор'я. Окрім того, армія РФ невпинно нарощує військовий потенціал у Криму, що створює загрозу нападу на Україну з Півдня. За словами української дипломатки, питання, чи може Росія написати на Україну з Півдня, складне, однак очевидне, якщо розглядати його з боку мілітаризованого Криму. Свою думку з цього приводу політикиня озвучила в інтерв'ю "ТСН", передає ONLINE.UA.

Як стверджує Еміне Джапарова, команда очільника Кремля вже перетнула червоні лінії, окупувавши 7% території України.

"Не просто так Росія вкладає мільярди в розвиток інфраструктури, оновлення своїх військових компонентів і частин в окупованому Криму", – зауважила представниця МЗС України.

Окрім того, політикиня звернула увагу на те, що мілітаризація півострова стосується не тільки України та безпеки в Чорному або Азовському морях. Все тому, що Росія демонструє агресивну політику на країни Середземномор'я. За словами Джапарової, питання загрози є актуальним, адже війна досі триває.

"Ми, як держава, маємо готуватися до цього, до нашої боротьби. Вона точно непроста, неочевидна, нелінійна", – наголосила українська дипломатка.

Не можна також не згадати про те, що раніше в комітеті нацбезпеки Верховної Ради заявили, що ризик нападу Росії з Криму є мінімальним. Однак українські війська у будь-якому випадку готові обороняти території України на Півдні. В парламенті звернули увагу на те, що навчання "Кавказ-2020", які РФ проводить в окупованому Криму, є щорічними. Тому на Півдні давно розгорнуті і підготовлені підрозділи ЗСУ. З такою заявою виступив комітету Верховної Ради з нацбезпеки Олександр Завітневич.

"Ми, до речі, комітетом їздили туди – відвідали пункт пропуску на межі з Кримом і дивилися на підготовку наших військових. Тому, я думаю, що там вірогідність нападу дуже-дуже низька", – заявив політик нещодавно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гаррі Каспаров пояснив міжнародній спільноті,  як раз і назавжди зупинити Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?