Повинні піти у відставку - Верховна Рада завдала нищівного удару по Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

Повинні піти у відставку - Верховна Рада завдала нищівного удару по Кабміну

Повинні піти у відставку - Верховна Рада завдала нищівного удару по Кабміну
Джерело:  online.ua

У чевтерг, 18 червня, відбулося голосування Верховної Ради за оновленою програмою діяльності Кабміну. Народні депутати не підтримали плани уряду на рік - за новий проєкт проголосували лише 207 народних обранців при необхідних 226 голосах. Нардепи опозиційних партій заявили, що уряд Шмигаль не заслуговує на імунітет і має піти у відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

Відомо, що за доопрацьовану Кабміном програму проголосували 176 депутатів фракції "Слуга народу", 17 нардепів з депутатської групи "Довіра", 6 - з депутатської групи "Партія За майбутнє", і 8 позафракційних нардепів. Проти оновленої програми Кабміну виступили фракції "Європейська солідарність", ОПЗЖ, а фракції "Батьківщина" і "Голос" - утрималися.

Зокрема, нардепи виступили з претензією до Кабміну через Арсена Авакова. Вони вважають, що він повинен піти у відставку з посади міністра внутрішніх справ. При цьому парламентарії "Євросолідарності" заявили, що зібрали вже 80 підписів за відставку Кабміну Дениса Шмигаля.

Важливо відзначити, що перед голосуванням прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ні йому, ні членам уряду не потрібен імунітет, щоб ефективно працювати.

"Ні мені, ні членам уряду не потрібен імунітет. Ми можемо і будемо працювати ефективно без будь-яких імунітетів. Я не класичний політик, не популіст, ідентифікую себе як державний менеджер", - сказав Шмигаль під час виступу у Верховній Раді.

Глава уряду зазначив, що він представляє програму діяльності Кабміну засновану на курсі президента Володимира Зеленського, яка є "новим соціальним договором з людьми". За словами Шмигаля, в оновленому плані роботи уряду є план розвитку країни, спрямований на підтримку українського виробника, підтримку малого і середнього бізнесу, підтримку енергетиків і фермерів, оновленої медичної реформи і змін у пенсійній системі, здешевлення кредитів і підвищення соціальних стандартів.

Нагадаємо, нова програма уряду розширена до 85 сторінок, вона структурована по кожному міністерству і передбачала падіння ВВП в 2020 році на 4-8%. Першу програму дій уряду в Раді назвали "рефератом" і відправили на доопрацювання на прохання самого Шмигаля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся з несподіваним проханням до Слуги народу  - він попросив на голосуванні 18 червня підтримати програму уряду і кандидатуру Сергія Шкарлета на пост міністра освіти і науки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?