Повістки для підлітків та участь НАТО у війні: які фейки поширює РФ про Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Повістки для підлітків та участь НАТО у війні: які фейки поширює РФ про Україну

Повістки для підлітків та участь НАТО у війні: які фейки поширює РФ про Україну
Джерело:  online.ua

Центр протидії дезінформації опублікував чергову низку маніпуляцій, дезінформації та фейків, які поширюють російські пропагандисти про Україну та російське вторгнення.

Джерело: ЦПД

У Росії поширили низку нових фейків про Україну

Так, на цьому тижні речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що «опосередковано НАТО та США, безумовно, беруть участь в конфлікті [в Україні]… Де-факто вони вже стали непрямою стороною цього конфлікту, накачуючи Україну озброєнням, технологіями, розвідувальною інформацією. Тому тут очевидна їхня залученість».

У ЦПД підкреслюють, що це є маніпуляцією.

Дезінформацією є заяви секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева, який заявив, що США раптово пішли з Афганістану, щоб зосередитись на Україні.

Раптовий відхід американців із цієї країни, як виявилося, багато в чому був пов’язаний з тим, щоб зосередитися в Україні, де, за їхніми оцінками, підготовка київського маріонеткового режиму до наступальних антиросійських дій йшла успішно.

Також російські пропагандисти поширили новину, що нібито «в Україні почали видавати повістки підліткам» та заявили, що «матерям… пора їхати на Майдан і зносити українську хунту, [оскільки] В. Зеленський воюватиме до останнього українця, включаючи жінок». Ці повідомлення є фейком.

Також у ЦПД попередили про дезінформаційну кампанію щодо ситуації у Соледарі.

Так, російська пропаганда активно створює інформаційний шум, а саме умисно перевантажує інформаційний простір великою кількістю фейків для «замилювання» реальної ситуації на полі бою.

Аналітики Центру зафіксували загострення конфлікту Міноборони рф та керівника ЧВК «Вагнер», що полягає у спростуванні Міністерством оборони рф заяв пригожина про загарбання Соледара та бій виключно силами «Вагнера», - повідомили в ЦПД.

У ЦПД нагадали, що інформаційна війна триває і ворог намагається вплинути на українську свідомість. Центр закликав не поширювати сумнівну інформацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?