Повна бойова готовність - у Лукашенка зважилися на шокуючий крок
Категорія
Світ
Дата публікації

Повна бойова готовність - у Лукашенка зважилися на шокуючий крок

Повна бойова готовність - у Лукашенка зважилися на шокуючий крок
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка продовжує брякати зброєю на тлі його ж гучних погроз на адресу Заходу. Міністерство оборони республіки привело в повну бойову готовність кілька військових баз. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське командування.

За офіційними даними, йдеться про 1868-му артилерійську базу озброєння, 969-ту базу резерву танків та 3620-ту артилерійську базу озброєння. Рішення пов'язане з перевіркою бойової готовності Збройних сил.

"Завершиться перевірка участю військових частин у командно-штабному навчанні з органами військового управління, військовими частинами й організаціями технічного забезпечення", - наголосили у командуванні.

Зазначається, що до перевірки залучили військовозобов'язаних запасу.

Напередодні Лукашенко неодноразово погрожував білорусам ймовірним вторгненням військ НАТО на територію республіки. Він стверджував, що Захід хоче відібрати Гродненську область, а у Польщі вже відкрито говорять про це. Утім, чому Гродно та хто саме робить такі заяви, він не уточнив.

З 9 серпня у країні триває суспільно-політична криза, яку спровокували безпосередньо заяви Лукашенка та фальсифікації на виборах президента у згаданий день. Мільйони білорусів виходили на протести.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський лідер Олександр Лукашенко вирішив почати навмисну провокацію біля кордонів країн НАТО. З 17 серпня він раптово оголосив військові навчання у литовських кордонів, а 20 серпня оголосив масштабні військові навчання біля кордонів Польщі, на які зігнав тисячі військовослужбовців.

У суботу, 22 серпня, Лукашенко привів всі основні війська Білорусі в повну бойову готовність через "серйозне ворушіння" НАТО біля кордонів. Наказ той віддав особисто при відвідуванні військового полігону під Гродно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?