Повна ізоляція Рунету: коли це станеться
Категорія
Світ
Дата публікації

Повна ізоляція Рунету: коли це станеться

Повна ізоляція Рунету: коли це станеться
Джерело:  online.ua

Держдума РФ прийняла в другому читанні законопроект про так званий "суверенний інтернет", який передбачає створення національної системи маршрутизації інтернет-трафіку. За попередніми даними, закон про ізоляцію Рунету набуде чинності 1 листопада 2019 року, передає ONLINE.UA.

Ключовим завданням цієї ініціативи називають забезпечення надійної роботи російського сегмента інтернету на випадок збоїв або цілеспрямованого масштабного зовнішнього впливу.

"Законопроект підготовлений з урахуванням агресивного характеру прийнятої у вересні 2018 року "Стратегії національної кібербезпеки США", в якій Росію звинуватили в скоєнні хакерських атак. У проекті закону визначаються необхідні правила маршрутизації трафіку, організовується контроль за їх дотриманням, створюється можливість для мінімізації передачі за кордон даних, якими обмінюються між собою російські користувачі", - йдеться в повідомленні.

Державні і муніципальні органи та установи зобов'яжуть вести електронну переписку в т. ч. з громадянами і організаціями "відповідно до правил і принципів, встановлених нацстандартами РФ у галузі криптографічного захисту інформації".

Координувати забезпечення "сталого, безпечного і цілісного функціонування інтернету" на території Росії буде Роскомнадзор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відбувається в інтернеті за одну хвилину. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?