Повністю відповідає інтересам - у Зеленського шокували заявою про ідеї Фокіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Повністю відповідає інтересам - у Зеленського шокували заявою про ідеї Фокіна

Повністю відповідає інтересам - у Зеленського шокували заявою про ідеї Фокіна
Джерело:  online.ua

Офіс президента України виступив із закликом відокремлювати офіційну позицію Києва щодо Донбасу та особисту думку Вітольда Фокіна — заступника голови української делегації в ТКГ. Керівник адміністрації Андрій Єрмак нагадав про дотримання "червоних ліній". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За словами Єрмака, Фокін де-факто говорить про виконання мінських домовленостей — першої та другої редакцій.

"І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України", - наголосив він.

Навіть у мінських угодах не говориться про особливий статус ля усіх районів Донецької та Луганської областей — йдеться виключно про ОРДЛО.

"Є чіткі червоні лінії, які неодноразово окреслював президент України Володимир Зеленський. Тому позиція української делегації в мінській ТКГ повністю відповідає національним інтересам України", - підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, нещодавно Фокін заявив, що надав би особливий статус всьому Донбасу без виключення, а не тільки окупованим районам. Також він згадав нібито необхідність повної амністії для бойовиків.

Перший прем'єр-міністр незалежної України отримав посаду в ТКГ за ініціативою її нового керівника Леоніда Кравчука.

Як повідомляв ONLINE.UA, ініціативу щодо повної амністії для бойовиків терористичних угрупувань на Донбасі не можна втілити у життя, стверджує парламентський спікер Дмитро Разумков. Таким чином він прокоментував резонансну ініціативу Вітольда Фокіна — учасника української делегації в тристоронній контактній групі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?