Повторне зараження коронавірусом: в ВООЗ повідомили тривожні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Повторне зараження коронавірусом: в ВООЗ повідомили тривожні новини

Повторне зараження коронавірусом: в ВООЗ повідомили тривожні новини
Джерело:  online.ua

У Південній Кореї у 91 пацієнта, що одужали від коронавіруса, тест на COVID-19 знову показав позитивний результат. У ВООЗ розслідують ці випадки повторного зараження. Корейські експерти припускають, що мова може йти скоріше про реактивацію коронавіруса, а не про повторне зараження, оскільки позитивні тести були отримані незабаром після того, як людей випускали з карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У коментарі джерелу представник ВООЗ зазначив, що організація тісно співпрацює з клінічними експертами і докладає всіх зусиль, щоб отримати більше інформації про ці окреми випадки повторного зараження коронавірусом.

"Нам відомі ці повідомлення про людей, які дали негативний результат на COVID-19 за допомогою ПЛР, а потім через кілька днів вони знову показали позитивний результат тестування. Важливо переконатися, що під час збору зразків для тестування, процедури проводяться належним чином", - підкреслили в ВООЗ.

У ВООЗ нагадали, що пацієнт з коронавірусом може бути виписаний з лікарні після двох поспіль негативних результатів з інтервалом не менше 24 годин. В організації додали, що їм потрібно більше часу для аналізу інформації, що надійшла про повторному зараженні пацієнтів.

Представники органів охорони здоров'я Південної Кореї відзначають, що залишається неясним, що стоїть за тенденцією появи позитивних тестів на коронавірус у пацієнтів, які повністю одужали. Епідеміологічні розслідування все ще тривають.

Нагадаємо, станом на ранок 12 квітня під усьому світі було зареєстровано 1 780 903 випадків зараження коронавірусом, зокрема 404 497 осіб одужали і 108 838 померли від ускладнень, викликаних хворобою. Найбільш гостро сьогодні розвивається ситуація з захворюваністю в США - там зафіксували 533 115 випадків зараження, за добу підтверджені більше 30 тисяч випадків зараження. Від наслідків коронавірусного захворювання померли понад 20,5 тисяч осіб, майже половина летальних випадків сталися за останні п'ять днів. В Іспанії на сьогодні підтверджені 163 027 випадків зараження, в Італії - 152 271, Франції - 129 654, Німеччині - 125 452 хворих. У Південній Кореї на сьогоднішній день захворіли на коронавірус 10512 людей, з них понад 7 тисяч пацієнтів медикам вдалося вилікувати, 204 людини померли.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні зросла до 2777 осіб. З них 83 пацієнта померли від COVID-19, 89 осіб одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі. За останню добу було зафіксовано 266 нових випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?