Пояснення автора: як Кіану Рівз потрапив до підручника
Категорія
Культура
Дата публікації

Пояснення автора: як Кіану Рівз потрапив до підручника

Пояснення автора: як Кіану Рівз потрапив до підручника
Джерело:  online.ua

Світлину з канадським актором Кіану Рівзом навмисне додали до підручника з історії України за 10 клас. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку автора книжки, історика Ігоря Щупака.

За його словами, мем було обрано спеціально.

"У цього є своя коротка історія. Коли дизайнер підручника, який спільно зі мною підбирав ілюстрації до книги, показав мені сторінку зі світлиною, "доповненою" Кіану Рівзом. Я спочатку не побачив цієї маленької фігурки. Але потім, помітивши мем, запропонував залишити його", - пояснив вчений.

Він згадав, як в іншому посібнику наприкінці 1990-х років замість зображення Юлія Цезаря надрукували портрет Октавіана Августа. Про це ніхто не написав, на відміну від історії з Рівзом.

Наразі Щупак задався питанням — з якою уважністю взагалі в Україні читають підручники.

Нагадаємо, Кіану Рівза додали до відомої світлини, на якій група американських робітників сидить на фрагменті недобудованого хмарочоса в Нью-Йорці. Фото 1932 року отримало назву "Обід на хмарочосі".

Як повідомляв ONLINE.UA, у грудні 2019 року Кіану Рівз шокував світ, бо з'явився на "червоній доріжці" разом зі своєю дівчиною. Актор довгий час розігрував образ самотнього чоловіка та навіть відкрито спростовував наявність будь-яких стосунків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?