Поїхали в реанімацію: між МОЗ та "Епіцентром" спалахнув конфлікт через карантин вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

Поїхали в реанімацію: між МОЗ та "Епіцентром" спалахнув конфлікт через карантин вихідного дня

Поїхали в реанімацію: між МОЗ та "Епіцентром" спалахнув конфлікт через карантин вихідного дня
Джерело:  online.ua

11 листопада офіційно стало відомо, що український уряд на чолі з Денисом Шмигалем посилив адаптивний карантин і встановив, що по суботах і неділях можуть працювати лише продуктові магазини й пошта, аптеки й ветеринарні аптеки, автозаправки й автосервіси. На це рішення миттєво відреагували представники малого та середнього бізнесу, які навіть організували акції протесту в різних містах країни. Підприємці попереджають Кабмін, що їм доведеться звільняти своїх працівників та залишати їх без зарплат саме через необдумане рішення КМУ. Крок міністрів також обурив власників торговельної мережі "Епіцентр" Олександра й Галину Герег, які опублікували жартівливий допис у Facebook з цього приводу: "Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки — є,корм для тварин — є. Завозимо пальне". Окрім того, вони додали картинку: "Увага! Вводимо 72-годинну п'ятницю!!!". На цей жарт миттєво відреагував очільник МОЗ Максим Степанов, який зразу ж звернувся до власників торгівельної мережі, передає ONLINE.UA.

Глава МОЗ виступив з жорсткою заявою після жартівливої бравади "Епіцентру".

"Вчора на засіданні уряду було прийнято рішення щодо запровадження в Україні "карантину вихідного дня". І скажу вам відверто, мене просто обурив пост у соціальних мережах від "Епіцентру". Як там було? Продовжуємо п'ятницю 72 години. Хочете покуражитися? Хочете робити фарс на здоров'ї людей? То якщо хочете покуражитися — поїхали зі мною в реанімацію! Покуражтесь перед людьми. Які помирають кожного дня. Покуражтеся перед людьми, в очах яких єдине: "Допоможіть, будь ласка", Покуражтесь перед лікарями, які кожного дня роблять усе, щоб зберегти життя людей. ЛІкарі й медичні сестри, які борються за життя кожної людини, зі сльозами на очах, коли їм не вдається врятувати ту чи іншу людину — особливо коли це молода людина. Таки вам кураж потрібен? Я впевнений, що мої колеги по уряду, які відповідають за контроль, дадуть відповідь на цей фарс і цинізм", — обурено заявив Максим Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше власники малого та середнього бізнесу в Україні вкрай негативно відреагували на карантин вихідного дня та закликали людей продовжувати акції протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?