Позбавлені права голосу: ООН прийняла неочікуване рішення по багатьом країнам
Категорія
Політика
Дата публікації

Позбавлені права голосу: ООН прийняла неочікуване рішення по багатьом країнам

Позбавлені права голосу: ООН прийняла неочікуване рішення по багатьом країнам
Джерело:  online.ua

Ліван, Венесуела, Центральноафриканська Республіка, Гамбія, Лесото, Тонга і Ємен втратили право голосу в ООН. Таке жорстке рішення прийняли в Генасамблеї ООН через великі борги, які перевищують за розміром платіж за останні два роки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Відомо, що в 2019 році тільки 146 з 193 країн ООН повністю сплатили внески в бюджет організації. У списку боржників залишилися 47 країн, серед яких є і США. Борг США ООН як і раніше становить 491 млн доларів.

"Відповідно до статті 19 Статуту ООН, країна втрачає право голосу в Генеральній Асамблеї ООН, якщо її борг організації перевищує за розміром платіж за останні два роки", - пояснили в ООН своє рішення.

Нагадаємо, восени минулого року генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив про фінансову кризу в організації, яка стала найглибшою за останнє десятиліття. За його словами, бюджет організації на 2019 рік був наповнений лише на 70%, оскільки 64 держави не внесли внески.

"Ми ризикуємо повністю вичерпати запаси готівки, передбачені для миротворчих операцій, а в листопаді нам буде нічим платити зарплату", - попереджав тоді Гутерреш.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США, Канада, Німеччина, Франція, Велика Британія, Україна раптово виступили проти нової резолюції ООН, яка стосується кібербезпеки. У цих країнах вважають, що нова резолюція ООН узаконить репресивні методи боротьби проти інакомислення і сприятиме запровадженню цензури в інтернеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?