Пожежа у Чорнобильській зоні: що відомо про радіаційний фон та гасіння
Категорія
Україна
Дата публікації

Пожежа у Чорнобильській зоні: що відомо про радіаційний фон та гасіння

Пожежа у Чорнобильській зоні: що відомо про радіаційний фон та гасіння
Джерело:  online.ua

Державна служба надзвичайних ситуацій констатувала відсутність відкритого вогню в окремих локаціях Чорнобильської зони відчуження, де сталися пожежі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

Рятувальники вранці у вівторок, 14 квітня, продовжують працювати у Корогодському, Дитятківському, Паришівському, Денисовецькому лісництвах. Там виявили лише тління лісової підстілки.

"Радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год)", - зазначили в ДСНС.

Відомо про залучення до боротьби з пожежами 321 представників служби та 66 одиниць техніки. Загалом над ліквідацією боролися 415 службовців з 98 одиницями техніки.

Причинами пожеж став умисний підпал трави у зоні відчуження. Правоохоронці виявили вже кількох порушників, яким загрожує наразі суворе покарання.

Згідно з даними "Державного науково-технічного Центру ядерної та радіаційної безпеки", вже 14 квітня повітря над місцями пожеж змінить напрямок, що спричинить забруднення у Київській області та, зокрема, столиці. Утім, підприємство зазначило, що явище мінливе та не становить радіаційної загрози населенню.

Як повідомляв ONLINE.UA, пожежі під Чорнобилем тривають вже понад тиждень. В інтернеті користувачі та рятувальники поширили моторошні фото палаючих лісів та полей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?