Пожежі у Чорнобильській зоні: КМДА пояснила, коли загасять
Категорія
Події
Дата публікації

Пожежі у Чорнобильській зоні: КМДА пояснила, коли загасять

Пожежі у Чорнобильській зоні: КМДА пояснила, коли загасять
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко відвідав з робочою поїздкою Чорнобильську зону відчуження, де поновилися пожежі напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посадовця.

За його словами, в області чи безпосередньо у Києві немає забруднення радіоактивного характеру.

"Ми бачимо багато пожежних машин і бригад. Зараз усі осередки займання в Чорнобильській зоні. Були на нараді. Отримали інформацію, що забруднення радіаційного повітря немає. Усі осередки займання пов'язані з сильним вітром з учора. Відкритих осередків немає. Потрібно декілька днів для того, щоб все загасити…", - зазначив мер.

Кличко додав, Що радіоактивний фон виміряли від зони до самого Києва. Забруднення повітря у столиці пов'язане виключно з димом, який з'явився через підпали.

Державна служба надзвичайних ситуацій, своєю чергою, вранці у п'ятницю, 17 квітня, наголосила на неможливості потрапляння чорнобильського диму до столиці.

Нагадаємо, 16 квітня у Києві шквальний вітер приніс пилову бурю. У мерії це пояснили теплою зимою та, як наслідок, сухою землею — з якої піднявся пил.

Як повідомляв ONLINE.UA, КМДА та ДСНС 17 квітня закликають киян зачиняти вікна у своїх помешканнях та залишатися вдома. За словами фахівців, в столиці у повітрі зафіксовані продукти горіння, які принесло вітром з пожеж у Житомирській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?