Пожежники здолали полум'я у Чорнобильській зоні - обнадійливі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Пожежники здолали полум'я у Чорнобильській зоні - обнадійливі подробиці

Пожежники здолали полум'я у Чорнобильській зоні - обнадійливі подробиці
Джерело:  online.ua

Довготривалі пожежі у Чорнобильській зоні відчуження завершилися завдяки вогнеборцям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію у Facebook Єгора Фірсова — виконувача обов'язків керівника Державної екологічної інспекції.

За його словами, фінальним позитивним чинником став дощ.

"Якщо коротко – пожежу вдалося загасити, дуже допоміг дощ. Рівень радіаційного фону постійно вимірюється, але ті данні які є в нас – в цілому в нормі", - зазначив посадовець та додав, що знаходиться на місці подій.

Фірсов також підкреслив, що українцям слід подякувати вогнеборцям, які протягом 10 діб намагалися подолати полум'я.

Нагадаємо, причиною пожеж став умисний підпал сухої рослинності. Через збільшення таких інцидентів Верховна Рада навіть посилила відповідні покарання. Правоохоронці вже виявили порушників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники Державної служби надзвичайних ситуацій оголосили, що тримають ситуацію під контролем. Вони пояснили, радіаційний фон на тлі пожежі не підіймався — він перебуває на нормальному рівні. Йдеться не тільки про Чорнобильську зону, але й Київську область - безпосередньо зі столицею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?