Позов України проти Росії в Гаазі: з'явилися фото і онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Позов України проти Росії в Гаазі: з'явилися фото і онлайн-трансляція

Позов України проти Росії в Гаазі: з'явилися фото і онлайн-трансляція
Джерело:  Hromadske

У мережі з'явилася онлайн-трансляція з Міжнародного суду ООН в Гаазі, який почав розгляд позову України проти Росії щодо російської агресії в Криму і на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.
Предметом слухань є обрання запобіжних заходів щодо Росії.
Позов був поданий 16 січня 2017 року з метою залучення Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України і дискримінацію етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму.
Читайте також: Позов України проти Росії в Гаазі: стали відомі важливі деталі
У мережі ведеться онлайн-трансляція засідання: слухання ведуться англійською мовою, але дублюються українськими субтитрами:


Українську делегацію очолює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, росіян представляє директор правового департаменту дипломатичного відомства РФ Роман Колодкін.
Перед початком засідання Зеркаль та Колодкін потиснули один одному руки.


Засідання з питань попереджувальних заходів триватимуть 4 дні - з 6 по 9 березня.
6 березня свою позицію представить Україна, 7 - Росія, 8 і 9 березня Україна і Росія представлятимуть зауваження на позиції одне одного.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко запевнив, що в судовому засіданні "правда переможе зброю", а український МЗС назвав приблизні терміни вердикту за підсумками слухань.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?