ППО ліквідували вже майже 300 іранських дронів армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО ліквідували вже майже 300 іранських дронів армії РФ

ППО ліквідували вже майже 300 іранських дронів армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, під час повітряних атак армії РФ сили ППО збили вже 273 іранські дрони-камікадзе "Шахед-136".

Джерело: брифінг речника ПС ЗСУ

ЗСУ успішно знищують іранські дрони-камікадзе

Ігнат зазначив, що кремлівські окупанти використовують під час атак по об''єктам інфраструктури та житловим районам 2 типи іранських дронів: 136 та 131 модифікації.

Остання ж, є меншою за іншу модель та має невелику бойову частину. Однак дрони-камікадзе залишаються високоточною зброєю, яка летить точно та може вразити критично важливу точку, що призведе до великої кількості шкоди.

Водночас наші військові збили ще 4 ударні дрони "Мохаджер-6". Один з них вцілів, його наразі вивчають наші фахівці.

На сьогоднішній день, з моменту першого застосування дрона-камікадзе - в Куп'янську у Харківській області 13 вересня, станом на сьогодні ми вже маємо збитих 273 "Шахедів-136, - наголосив Ігнат.

За словами речника командування Повітряних сил, Україна потребує більше вогневих засобів для більш ефективній протидії атакам ворожих дронів.

Він зазначив, що іранські дрони-камікадзе порівняно дешеві, росіяни здебільношо запускають їх вночі.

Літають вночі, значить виявляти їх візуально немає можливості. Виявляти їх можна лише радіолокаційними засобами - ті системи вогневі, що мають радари, які можуть радіолокаційно виявити ціль та знищити ракетами, - наголошує Ігнат.

Він зазначив, що будь-які вогневі засоби, які можуть передати європейські партнери, допомогли б ЗСУ, аби запобігти витрачанню більших ресурсів на їхнє збиття.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?