ППО Patriot від Нідерландів та танки Leopard від Німеччини: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

ППО Patriot від Нідерландів та танки Leopard від Німеччини: що відомо

ППО Patriot від Нідерландів та танки Leopard від Німеччини: що відомо
Джерело:  online.ua

Влада Нідерландів розглядає можливість передачі Україні ППО Patriot, наслідуючі приклад Німеччини та США. Між тим Німеччина вже найближчими днями має схвалити поставки Україні танків Leopard 2. 

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про можливість отримання ППО Patriot від Нідерландів 

За інформацією співрозмовників видання,  уряд Нідерландів незабаром ухвалить остаточне рішення про розміщення системи.

При цьому, в уряді Нідерландів заявляють, що постійно обговорюють військову підтримку України.

Нідерланди постійно розглядають можливість військової підтримки України, - зазначила представниця міноборони країни Сашко Лувхофф.

За її словами, Нідерланди приділяють пріоритетну увагу військовим постачанням в Україну. При цьому вона не повідомила подробиць про конкретні системи озброєння або постачання.

Що відомо про рішення Німеччини щодо передачі Україні танків Leopard 2

Зазначається, що влада Німеччини вже найближчими днями має схвалити рішення про передачу Україні танків. Ймовірно, це може статися ще до чергової зустрічі союзників у форматі "Рамштайн".

Leopard 2 - це основний бойовий танк німецької армії, що також є на озброєнні інших країн НАТО і не лише. Вважається однією з найкращих бойових машин у світі, має високу надійність та відмінну вогневу міць. До однозначних переваг відносять ще й високий показник виживання екіпажу.

Основні характеристики:

  • Бойова маса - від 50,5 до 63 тонн

  • Екіпаж - 4 особи

  • Броня - комбінована протиснарядна, навісна

  • Гармата - 120-мм Rheinmetall Rh-120

  • Боєкомплект - 42 снаряди

  • Приціли - лазерний EMES-15 з тепловізорним каналом, перископічний PERI-R17, допоміжний FERO-Z18

  • Кулемети - два 7,62-мм MG3

  • Швидкість по шосе - до 72 км/год

  • Запас ходу по шосе - до 550 км.

Найбільш поширеною версією є Leopard 2A4 . Ця модель має автоматичну систему пожежогасіння, цифрову систему контролю над вогнем та вдосконалену вежу з титан-вольфрамовою бронею.

Танки західного зразка потрібні для збільшення потенціалу Збройних сил України. Без цього на деяких напрямках просто неможливо буде реалізувати контрнаступальні. У тому числі тому, що визволення територій потребує високої інтенсивності бойових дій.

На думку військово-політичного експерта групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, саме Leopard 2 виглядають найбільш оптимальними. Оскільки їх багато в Європі та відносно швидко можна налагодити ремонт, обслуговування та постачання боєприпасів.

У нашому випадку я не виключаю, що поставки почнуться з моделі А4. Україні потрібна наступальна техніка саме цього типу. Тому що "Леопарди" себе показали за роки використання, це надійна та високотехнологічна бойова машина. Але є велике "але", і це позиція уряду Німеччини. Якщо Олаф Шольц не підтримає, ми ці танки не отримаємо від жодної країни, - зазначив Коваленко.

За словами самого Шольца, наразі Німеччина обговорює з союзниками можливі постачання важких танків Leopard до України, але для будь-яких анонсів необхідно узгодити це питання з іншими країнами.

Я завжди думаю про ситуацію... Ми завжди діємо разом з нашими союзниками та друзями - ми ніколи не діємо поодинці, - зазначив Шольц.

Канцлер також зазначив, що його країна підтримує Україну "стільки, скільки необхідно, і всіма засобами, які вона може використати". Але він уточнив, що одна з головних цілей зараз - не допустити війни між Росією та НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?