Працівники ФСБ вбили українця під час стрілянини на кордоні з РФ
Категорія
Події
Дата публікації

Працівники ФСБ вбили українця під час стрілянини на кордоні з РФ

Працівники ФСБ вбили українця під час стрілянини на кордоні з РФ

Українським журналістам вдалося дізнатися, що на території Російської Федерації в ніч на 4 грудня загинув громадянин України, житель Сумської області, росіянин за національністю Голубєв Євген — йому було 27 років. Анонімні джерела "Радіо Свобода" у правоохоронних органах розповідають, що українець був добре відомий місцевим правоохоронцям, оскільки був фігурантом кількох кримінальних справ, звинувачувався у хуліганстві та в розбої. Як стверджують співрозмовники медіа, він часто їздив до прикордонної з Україною Бєлгородської області, де мав друзів, там нібито влаштовував вечірки на озерах "для своїх", які полюбляють рибалити, передає ONLINE.UA.

Анонімні джерела українських журналістів наголошують, що фактом залишається те, що працівники ФСБ РФ вбили цивільного та навіть не надали жодних доказів агресивних дій українця під час затримання. За словами співрозмовників видання, контрабандисти зазвичай зброю з собою не носять, максимум – тепловізор, оскільки у разі затримання прикордонниками Росії, з ними простіше "домовитись" за гроші, ніж влаштовувати стрілянину.

Анонімне джерело не відкидає той варіант, що Голубєв міг стати випадковою жертвою прикордонників, а подальші їхні заяви про "героїчну" операцію на кордоні є спробою приховати відповідальність представників путінських спецслужб за вбивство цивільної особи.

"Найближчим часом російські прикордонники можуть показати зброю, яка начебто належала Голубєву, чи навіть опублікують фотографії його тіла у формі військового зразка", –зазначає анонімне джерело.

Варто нагадати, що 4 грудня ФСБ РФ офіційно заявила, що на кордоні Росії та України сталася стрілянина. За словами спецслужб РФ, начебто 3 невідомих порушили кордон зі сторони України. Окрім того, стверджується, що під час спроби затримання відбулося вогневе протистояння, в результаті якого один з порушників загинув, інші втекли на територію України.Трохи пізніше українські прикордонники повідомили, що не знайшли підтвердження заяві ФСБ РФ щодо порушення групою осіб кордону з України та вогневого протистояння.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, протягом останніх 6 років  Служба безпеки України викрила в своїх лавах  понад півтори тисячі зрадників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?