СБУ підрахувала зрадників у своїх лавах - їх кількість шокує
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ підрахувала зрадників у своїх лавах - їх кількість шокує

СБУ підрахувала зрадників у своїх лавах - їх кількість шокує
Джерело:  rbc.ua

Гучні скандали із викриттям шпигунів та агентів ФСБ РФ в Службі безпеки України спалахували у в нашій країні доволі часто, однак лише нещодавно стало відомо, що протягом останніх шести років СБУ викрила в своїх лавах понад півтори тисячі зрадників. У відповідь на запит відомство уточнило, що з 2014 року виявило 1 639 співробітників, які причетні до злочинів проти основ національної безпеки. При цьому СБУ сама вела розслідування щодо 26 колишніх співробітників. Варто зазначити, що станом на сьогодні триває слідство стосовно шести осіб, п'ятеро з них оголошені в розшук. Вироки отримали лише троє. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Що важливо розуміти, більшість "кротів" СБУ знаходила поза стінами відомства. Так, підозрюваних у шпигунстві і державній зраді викривали в Міноборони, МВС і Нацгвардії, а також у Кабінеті міністрів, де попався перекладач прем'єр-міністра Станіслав Єжов, який працював на спецслужби РФ. Однак саме заяви про "російських шпигунів" в лавах СБУ викликають закономірні питання про збереження держтаємниці в Україні. Ба більше, саме у цих процесах на лаві підсудних опиняються не прості працівники, а вищий командний склад спецслужби.

Варто нагадати, що місяць тому СБУ затримала свого високопоставленого співробітника – генерала Валерія Шайтанова, звинувативши його в роботі на ФСБ - це був один із найгучніших скандалів. Шайтанову закидають підготовку замаху на чеченського добровольця Адама Осмаєва, а в МВС стверджують, що наступною жертвою "альфівця" повинен був стати міністр Арсен Аваков.

Найбільш відомі зрадники - екс-глава донецького управління спецназу Альфа Олександр Ходаковський, котрий став одним з ватажків "ДНР", і екс-полковник СБУ Леонід Пасічник, який очолює "ЛНР".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в СБУ заявили, що на території України немає небезпечних біологічних лабораторій Сполучених Штатів. За даними силовиків, інформація про такі об’єкти в нашій країні — просто фейк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?