Працюємо, щоб росіяни, причетні до викрадення українських дітей, були покарані — директорка Payback4Ukraine Джейн Алієва
Категорія
Україна
Дата публікації

Працюємо, щоб росіяни, причетні до викрадення українських дітей, були покарані — директорка Payback4Ukraine Джейн Алієва

Працюємо, щоб росіяни, причетні до викрадення українських дітей, були покарані — директорка Payback4Ukraine Джейн Алієва
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії оголосив 14 нових санкцій проти російських чиновників через їхню причетність до примусової депортації українських дітей і поширення пропаганди, що розпалює ненависть. Адвокат Джейсон МакК’ю та директорка кампанії PAYBACK4UKRAINE Джейн Алієва розповіли про важливість цього рішення.

Джерело: online.ua

Що означають санкції проти причетних до депортації дітей

Адвокат Джейсон МакК’ю зазначає, що оголошення міністра закордонних справ Великої Британії Джеймса Клеверлі щодо цілеспрямованих санкцій проти російських чиновників, причетних до «підступної» примусової депортації українських дітей, є дуже важливим.

За його словами, викрадення та виховання дітей є частиною чіткої місії Росії з початку війни «стерти українську культуру та національну ідентичність».

Це дипломатичний спосіб назвати місію Росії тим, чим вона є, геноцидом. Санкції, слова та судові визначення мають значення. Ми повинні використовувати їх якомога повніше, коли стикаємося з режимом, чиє поводження з дітьми схоже на Пол Пота на його камбоджійських полях смерті, - прокоментував доктор Джейсон МакК’ю для Online UA.

Джейсон МакК'ю

Нагадаємо, що нещодавно Джейн Алієва, директор кампанії PAYBACK4UKRAINE, яка працює з доктором МакК’ю, заявила в прямому ефірі ТСН марафону "Єдині новини" про намір команди PAYBACK4UKRAINE взятися за справу депортації українських дітей.

Важливо що світ реагує, діє та говорить про це. Можливо не так швидко, як би нам цього хотілось. Важливо, що наші журналісти роблять розслідування та суттєво допомагають нам цим. Фільм «Понівечене дитинство» один з гарних прикладів! Працюємо далі - всі хто причетний до примусового вивозу наших дітей на окуповані території та в Росію будуть покарані, - сказала Джейн Алієва журналісту Online UA.

Документальний фільм Понівечене дитинство

Документальна стрічка є науково-психологічним дослідженням поточної ситуації щодо примусової депортації та викрадення українських дітей Росією з тимчасово окупованих територій України.

Проєкт розповідає реальні історії дітей та їхніх родин, які постраждали внаслідок війни росії проти України, містить коментарі науковців, психологів, юристів та провідних експертів захисту прав дитини.

Як відомо, адвокат Джейсон МакК’ю очолює міжнародну юридичну програму Payback4Ukraine, яка у листопаді 2022 року подала позов проти групи „Вагнера” від імені українських громадян.

Ми відпрацювали, як подавати масові позови в цивільному суді від імені “хороших людей” проти “поганців”, щоб забрати в останніх активи та гроші й віддати “хорошим людям”. І коли спалахнула ця повномасштабна війна, ми звернулися до вашого уряду і сказали: «Слухайте, ми знаємо, як це зробити! По всьому світу є експерти, яких ми знаємо. Ми всі об’єднаємося і працюватимемо для України, щоб надати українцям можливість подавати масові позови щодо отримання репарацій від російської військової машини, яка завдала шкоди вашій країні».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?